Sighetu Marmației: Casele etnice din Muzeul Satului vor fi reabilitate

1 minute de citit
- Publicitate -

Casele etnice din Muzeul Satului Sighetu Marmației vor fi reabilitate și (re)integrate în circuitul de vizitare, printr-un proiect cu ființare europeană.

În cadrul Programului de finanțare Interreg VI-A NEXT Hungary-Slovakia-Romania-Ukraine, Priority 2: A healthy and attractive border region, Obiective 2.2. Culture, SO 4.6 Enhancing the role of culture and sustainable tourism in economic development, social inclusion and social innovation, Muzeul Maramureșan, instituție subordonată Primăriei și Consiliului Local Sighetu Marmației, a câștigat proiectul „𝗜𝗻𝘁𝗲𝗿𝗖𝗶𝘁𝗶𝗲𝘀 – 𝗜𝗻𝘁𝗲𝗿𝗰𝘂𝗹𝘁𝘂𝗿𝗮𝗹 𝗰𝗼𝗻𝘀𝗰𝗶𝗼𝘂𝘀𝗻𝗲𝘀𝘀 𝗼𝗳 𝗺𝘂𝗹𝘁𝗶𝗻𝗮𝘁𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹 𝗰𝗶𝘁𝗶𝗲𝘀: 𝘁𝗼𝗹𝗲𝗿𝗮𝗻𝗰𝗲 𝗼𝗳 𝗻𝗲𝘄 𝗴𝗲𝗻𝗲𝗿𝗮𝘁𝗶𝗼𝗻𝘀” depus în parteneriat cu Departamentul de Investiții, Proiecte, Relații Internaționale, Turism și Promovare a Consiliului Local Ivano-Frankivsk din Ucraina, lideri de proiect.
Valoarea proiectului este de 276.960 Euro.

Proiectul se concentrează pe reabilitarea și (re)integrarea caselor etnice din Muzeul Satului Maramureș în circuitul de vizitare, cu scopul de a crește gradul de conștientizare a publicului cu privire la diversitatea culturală a zonei de proiect, dar și o serie de evenimente culturale.

- Publicitate -
Share this Article
Leave a comment
Sari la conținut