Patric Iluț a câștigat concursul Transborder Rookie Fest desfășurat în Ungaria

2 minute de citit
- Publicitate -

În perioada 20-22 septembrie, la Debrecen, a avut loc concursul Transborder Rookie Fest, etapă din circuitul mondial de Skateboarding Street, World Rookie Tour, dedicat tinerilor sportivi sub 19 ani.

Acest eveniment a avut un format hibrid, fiind organizat printr-o colaborare între clubul sportiv Extrem Rivulus din Baia Mare și Federația Maghiară de Skateboarding.

La startul competiției s-au aliniat mai mulți sportivi, majoritatea provenind din Ungaria. Concursul a urmat formatul marilor competiții SLS, oferind fiecărui participant câte două runde de câte 45 de secunde, urmate de o probă de Best Trick, în cadrul căreia fiecare concurent a avut ocazia să execute cinci trick-uri oriunde în skatepark.

Concursul a fost câștigat detașat de sportivul băimărean Patric Iluț, în vârstă de 15 ani. Patric a câștigat competiția cu două runde perfecte și cinci trick-uri reușite, toate de o tehnicitate și dificultate extrem de ridicate. Aceste performanțe i-au adus un punctaj impresionant de 92,89 .

De asemenea, dorim să o felicităm și pe sportiva clubului Extrem Rivulus din Baia Mare, Maya Rusu, care a câștigat categoria Girls, obținând locul 1 și calificându-se astfel la finala de săptămâna viitoare din Praga. O altă performanță remarcabilă a fost obținută de Akos Hainz Munich, din Cluj-Napoca, care a reușit să ocupe locul 2 la categoria Rookies și locul 4 în clasamentul general – un rezultat foarte bun.

Felicităm toți sportivii români pentru performanțele lor și le urăm mult succes celor care s-au calificat la finala din Praga, ce va avea loc weekend-ul viitor.

Cu acest rezultat, Patric a urcat încă o poziție în clasamentul general al World Rookie Tour, care se închide pentru acest sezon. Astfel, Patric încheie anul pe locul 3 în clasamentul mondial, un rezultat extraordinar și o realizare de excepție pentru el și pentru România.

Felicitări și mult succes în continuare.

- Publicitate -
Share this Article
Leave a comment
Sari la conținut