Exercițiu de simulare a unui incendiu cu degajări mari de fum în Baia Mare

2 minute de citit
- Publicitate -

Pe raza municipiului Baia Mare se va desfășura în dimineața zilei de vineri, 20 septembrie a.c., la un operator economic, un exercițiu de simulare a unui incendiu cu degajări mari de fum.

Scenariul presupune gestionarea unei situații de urgență generate de defecțiuni majore la sistemele de captare a emisiilor, cu producerea unui incendiu cu degajări mari de fum, incendiu care pune în pericol și alte hale de pe amplasament. Pentru localizarea și lichidarea incendiului va interveni în prima fază Serviciul Privat pentru Situații de Urgență al operatorului economic.

Posibilitatea propagării incendiului la alte hale va fi anunțată prin apelarea simulată a sistemului național unic pentru apeluri de urgență 112, iar echipe de intervenție din cadrul Detașamentului de Pompieri ”Căpitan Marchiș Adrian” Baia Mare, Secției de Pompieri Fărcașa, punct de lucru Șomcuta Mare, grupa operativă a Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Gheorghe Pop de Băsești” a Județului Maramureș, autospeciala de cercetare CBRN, efective ale Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș, Inspectoratului de Jandarmi Județean ”Pintea Viteazul” Maramureș, Serviciului Județean de Ambulanță Maramureș, Direcției Poliției Locale Baia Mare, angajați din cadrul Primăriei Baia Mare, Agenției pentru Protecția Mediului Maramureș, Gărzii de Mediu-Comisariatul Județean Maramureș, Direcției de Sănătate Publică Maramureș, Inspectoratului Teritorial de Muncă Maramureș, dar și alți factori implicați în desfășurarea exercițiului se vor deplasa la fața locului.

Se vor lua măsurile necesare de siguranță și ordine publică, de dirijare și fluidizare a traficului rutier în scopul asigurării accesului necesar al forțelor și mijloacelor de intervenție. Se va simula prin semnal (impuls scurt) alarmarea populației din zonă, prin mijloacele de avertizare și de alarmare (sirene) operate de angajați ai Primăriei Baia Mare. Vă rugăm să țineți cont de recomandările autorităților pe perioada desfășurării exercițiului în zona operatorului economic!

- Publicitate -
TAGGED: , ,
Share this Article
Leave a comment
Sari la conținut