Vocea polițiștilor a fost auzită de 250 de elevi din Tăuții Măgherăuș

2 minute de citit
- Publicitate -

„Este important să facilităm o comunicare deschisă și constructivă, să le transmitem elevilor că părerea lor este importantă și vocea lor este valorizată. Ne dorim să știe că încurajăm exprimarea opiniilor, le apreciem părerile și doar împreună vom reuși să creăm un mediu mai sigur”, a precizat comisar șef de poliție Popescu Nicolae, șeful Biroului Siguranță Școlară.

În doar o singură zi, respectiv ieri, 17 septembrie, polițiștii au desfășurat activități informativ preventive, în cadrul Campaniei TĂCEREA E TOT VIOLENȚĂ. VOCEA TA E SOLUȚIA.

În cadrul discuțiilor cu elevii, polițiștii au transmis recomandări și aspecte elementare privind modul de evitare al conflictelor. Evitarea conflictelor verbale sau fizice cu colegii, comunicarea permanentă cu părinții și cu cadrele didactice, transmiterea problemelor astfel încât situațiile să nu degenereze – au fost principalele teme discutate cu cei aproape 250 de elevi de gimnaziu și elevi.

A expune problema nu înseamnă a fi vulnerabil, ci a manifesta un act de curaj care poate conduce la soluționarea mult mai rapidă. Activitățile de ieri au fost susținute la patru unități de învățământ, inclusiv din mediul rural. La Tăuții Măgherăuș, activitatea s-a realizat cu sprijinul subcomisarului de poliție Mociran Flaviu, acesta subliniind faptul că siguranța în mediul școlar reprezintă o prioritate pentru poliție și zilnic echipaje de poliție patrulează în zona unității școlare, în scopul de a susține misiunea cadrelor didactice.

- Publicitate -
Share this Article
Leave a comment
Sari la conținut