Viața culturală a orașului Baia Sprie reînvie datorită unei investiții de 3,6 milioane de euro

3 minute de citit
- Publicitate -

Dacă te numeri printre cei 15.000 de locuitori ai orașului Baia Sprie atunci probabil te-ai resemnat deja la gândul că dacă vrei să te bucuri de o expoziție de artă, un spectacol de teatru, un concert de muzică simfonică sau o proiecție de film în aer liber trebuie să mergi la Baia Mare. Doar știm cu toții că arta și cultura sunt concentrate în municipii și în marile orașe.

”Ei bine, în cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027, ne propunem să schimbăm această realitate. De aceea sprijinim proiectul Primăriei Baia Sprie care plănuiește să reînvie activitatea culturală a orașului.

Proiectul dispune de un buget de 3,6 milioane de euro și presupune renovarea vechiului cinematograf, care datează din anii 1950 și construirea unui ansamblu de clădiri în jurului lui. Noul centru cultural va cuprinde: săli de expoziții, o sală polivalentă, o bibliotecă, un foyer, spații de joacă și spații dedicate activităților sportive. Ansamblul va fi reunit în jurul unei curți interioare, în stil baroc, care va găzdui spectacole și activități în aer liber. Așadar, indiferent dacă iubești artele plastice, muzica, teatrul sau sportul nu vei fi dezamăgit deoarece noul centru cultural al orașului va găzdui activități pe toate gusturile.

Dacă în schimb preferi plimbările în aer liber, te anunțăm că în jurul ansamblului vor fi amenajate trasee pietonale și locuri de promenadă, prevăzute cu mobilier urban și corpuri de iluminat, cât și aproape 4.000 mp de spații verzi. Drumurile de acces vor fi de asemenea modernizate, urmând să fie reabilitate străzile Avram Iancu, 23 August, Tudor Vladimirescu, Nicolae Bălcescu și vor fi amenajate 33 de locuri de parcare pe platformă de piatră cubică. Arta și cultura vin chiar în centrul orașului tău și nu numai că nu va mai trebui să te deplasezi până la Baia Mare pentru a te bucura de un spectacol, dar întreg orașul va fi angrenat într-un proces de modernizare, care va genera noi și noi oportunități de dezvoltare culturală, economică și socială”, arată ADR Nord-Vest.

„ÎMBUNĂTĂȚIREA CALITĂȚII VIEȚII POPULAȚIEI PRIN REALIZAREA UNUI CENTRU MULTIFUNCȚIONAL ȘI REABILITAREA ZONEI CENTRALE A ORAȘULUI BAIA SPRIE – Cod SMIS 324127” este un proiect finanțat prin Prioritatea de investiții 7 „O regiune atractivă” din cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027 și corespunde obiectivului de politică „O Europă mai aproape de cetățeni”. Se estimează că proiectul va fi finalizat în decembrie 2025.

- Publicitate -
TAGGED: ,
Share this Article
Leave a comment
Sari la conținut