Peste 70 de deținuți au început anul școlar la Penitenciarul Baia Mare

2 minute de citit
- Publicitate -

La data de 9 septembrie, la sediul Penitenciarului Baia Mare a avut loc deschiderea anului școlar 2024-2025. Anul acesta au fost aprobate 6 clase afiliate Centrului Școlar de Educație Incluzivă Baia Mare, 1 de nivel primar, 2 de nivel gimnazial și 4 de nivel liceal, totalizând un număr de 74 de deținuți înscriși.

Conform Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor și măsurilor privative de libertate, persoanele private de libertate au dreptul să participe la programe educaționale, inclusiv la cursuri școlare și de calificare profesională, ca parte a eforturilor de reabilitare și reintegrare în societate.

”Educația nu doar că îmunătățește șansele de reintegrare socială, dar contribuie și la reducerea recidivei. Prin acumularea de noi cunoștințe și abilități, persoanele custodiate devin mai bine pregătite să facă față provocărilor unei vieți în libertate, să se angajeze și să aducă un plus valoare comunității din care provin.

În cadrul Penitenciarului Baia Mare, cursanții beneficiază de un mediu educațional sigur, adaptat nevoilor lor, cu sprijin din partea profesorilor calificați și a personalului unității de detenție.

Pentru că suntem una dintre instituțiile din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională ale statului, ne place să credem că, pe lângă armele cu care păzim și apărăm perimetrele locurilor de deținere, avem una și mai importantă, respectiv ,,arma” educației, cea mai puternică pe care o putem folosi pentru a schimba lumea, după cum spunea Nelson Mandela”, arată Penitenciarul Baia Mare.

- Publicitate -
Share this Article
Leave a comment
Sari la conținut