A fost efectuată recepția finală la proiectul de reabilitare a malului drept al râului Săsar

3 minute de citit
- Publicitate -

Executivul Primăriei Baia Mare a efectuat recepția finală la proiectul de reabilitare a malului drept al râului Săsar, un proiect în valoare de 23 de milioane lei.

Există încă mici neconformități, dar acestea vor fi remediate de constructor, spun autoritățile băimărene.

”Alături de colegii din Primărie, membrii echipei de implementare și constructor, am efectuat ieri recepția finală la proiectul de reabilitare a malului drept al râului Săsar, în valoare de 23 de milioane de lei. Este unul dintre cele mai mari proiecte implementate în ultimii ani din Baia Mare și mă bucur să văd că sunt atât de mulți cei care apreciază ce s-a realizat aici. Am transformat o zonă „moartă” din centrul orașului într-un loc care are acum potențialul de a deveni o adevărată atracție. Spun asta pentru că, deși este o lucrare finanțată din fonduri europene, iar finanțatorul ne-a spus inițial că nu se poate, încercăm să îi convingem să putem închiria acele pavilioane care au fost construite, pentru desfășurarea unor diverse activități comerciale. Avem un interes crescut din partea agenților economici de a realiza cafenele, restaurante, și multe alte astfel de locații care ar genera un plus de interes acestei zone.

Sigur, avem și nemulțumiri din partea unora dintre băimăreni cu privire la anumite aspecte ale acestei lucrări, principala fiind aleea pietonală îngustă. Trebuie să înțelegem cu toții că acest proiect a fost realizat aproape integral prin fonduri europene, iar cerințele sunt foarte stricte. Aveam nevoie de o marjă de 90% spațiu verde, iar dacă nu întruneam această condiție am fi pierdut finanțarea. Am găsit o soluție și în acest sens și am amplasat pavele înierbate ca o prelungire a aleii, pe care se poate circula.

Am parcurs această etapă procedurală de recepție finală cu unele observații. Există încă mici neconformități, spre exemplu zone unde drenajul apei are nevoie de îmbunătățiri, pe care constructorul trebuie să le rezolve în cel mai scurt timp. Vă asigur că totul se va desfășura în continuare conform așteptărilor, mai ales că vorbim și despre o garanție de bună execuție a lucrărilor care se întinde pe o perioadă de 5 ani și pe care constructorul și-a asumat-o în momentul în care a semnat contractul.

Una peste alta, suntem la finalul implementării unui nou proiect important pentru Baia Mare, suntem în plină desfășurare cu multe altele și, încet, dar sigur, schimbăm fața orașului nostru! Vreau să le mulțumesc tuturor celor implicați în realizarea acestui obiectiv, în special lui Cătălin, doamnei Nora Gheție, managerul de proiect, și constructorului care a reușit să finalizele lucrările în așa fel încât să putem deconta cât mai mult din sumele eligibile și pentru a nu fi nevoiți să avem o contribuție semnificativă din bugetul orașului”, a declarat primarul Doru Dăncuș.

- Publicitate -
TAGGED: ,
Share this Article
Leave a comment
Sari la conținut