Furtuna Boris va afecta România în acest weekend

1 minute de citit
- Publicitate -

Furtuna Boris, care a provocat distrugeri în vestul Europei, va afecta România în acest sfârșit de săptămână.. Fenomenul meteo va aduce o schimbare bruscă a vremii, cu temperaturi scăzute, precipitații abundente și vânturi puternice.

În această săptămână, regiuni din Cehia, Polonia și Germania se confruntă cu precipitații care depășesc 300 de litri pe metru pătrat, acestea provocând inundații și daune majore.

Formarea ciclonului Boris a fost cauzată de mase de aer rece care au coborât din Atlantic spre Marea Adriatică. Acesta a declanșat condiții meteorologice extreme, cu ninsori abundente în Alpi și ploi intense în Italia și Peninsula Balcanică.

În România, începând din acest weekend se anunță o scădere severă a temperaturilor și condiții meteorologice drastice. În majoritatea regiunilor țării, vor fi ploi abundente și vânt puternic, iar în zonele montane, inclusiv în Carpați, se vor înregistra ninsori și izolat viscol.

Stratul de zăpadă va fi considerabil la altitudini de peste 1.100 de metri, ceea ce va afecta traficul și activitățile din zonele respective.

- Publicitate -
Share this Article
Leave a comment
Sari la conținut