Noaptea Menestrelilor – eveniment de suflet și simțire

2 minute de citit
- Publicitate -

Maramureșul și-a chemat folkiștii la Noaptea Menestrelilor de peste tot pe unde viața i-a dispersat: Belgia, București, Brașov, Cluj, dar i-a valorizat și pe cei de aici.

Cea de-a XXIV-a ediție a reunit iubitorii de muzică folk pe malul lacului Nistru, în două seri consecutive, iar artiștii care au performat pe scenă au transmis mesajele lor de iubire, cu talent, profesionalism și multă simțire. Cât timp există acest fel de trăiri în lume nu e totul pierdut.

Prezenta inegalabilului Daniel Făt a revigorat atmosfera de pe malul lacului cu versurile satirice și resursele sale inepuizabile de bună dispoziție cu acel umor pe care doar intelectualii rasaţi îl au.

Tony Nerjyak s-a alăturat artiștilor, chiar daca asta a însemnat întoarcerea sa în țară.

Un moment cu făclii, absolut impresionant a fost organizat în cinstea lui Marinel Petreus, recent plecat spre o lume mai bună. Mesajul soției Laura Petreus l-a adus aproape prin recitarea versurilor regretatului artist: ,, E lume-n jur și-așa pustiu
În minte chipul tău e viu….”
Vocea lui Marinel Petreuș a răsunat din vremi trecute până dincolo de timp spre plăcuta aducere aminte a celor prezenți.

Marele absent de anul acesta a fost celebrul Nicolae Doboș, solistul trupei Arhaic, promotorul unui folk în care dorurile curg în ritm de tropot de cal și apoi se varsă în triluri de fluier. Nu dorim nicio ediție fără haiducul folkului maramureșean!

În ansamblul ei, manifestarea de anul acesta a fost una reușită.

Natalia Fornvald

- Publicitate -
Share this Article
Leave a comment
Sari la conținut