”Ielele – The Ugly and the beautiful” – expoziție la Bârsana

2 minute de citit
- Publicitate -

Joi, 5 septembrie, de la ora 16:00, la Muzeul Școlar din Bârsana va avea loc vernisajul expoziției ”Ielele – The Ugly and the beautiful” realizată de artista Vanessa Singenzia.

”Vă invităm să descoperiți magia măștilor tradiționale românești printr-o nouă perspectivă, la vernisajul artistei Vanessa Singenzia, de la Muzeul Școlar din Bârsana. Vernisajul face parte din programul de rezidențe în România Remarcabilă, în care cinci artiste și-au mutat ateliere la sat, unde au creat lucrări care explorează revitalizarea moștenirii culturale prin integrarea spațiilor naturale, prin conectarea la povești locale, tradiții, obiceiuri existente sau în pericol de a fi uitate și care merită să fie date mai departe generațiilor viitoare.

Lucrarea ”Ielele – The Ugly and the beautiful” se concentrează pe universul măștilor tradiționale, adânc înrădăcinate în cultura populară românească. Folosind ceramica ca mediu de expresie, fiecare mască devine o poveste unică, un simbol al continuității și adaptabilității tradițiilor noastre străvechi. Aceste măști transmit nu doar mituri și legende, ci și o întreagă filozofie de viață, respectul față de natură și misterele existenței.

Măștile reprezintă un canal prin care se transmit nu doar povești și mituri, ci și o întreagă filozofie de viață, bazată pe respectul față de natură și față de misterele existenței. Confecționarea acestor măști din ceramică, un material ce evocă atât durabilitatea cât și fragilitatea, subliniază caracterul peren și totodată efemer al acestor tradiții.

Lucrarea este un omagiu adus acestei tradiții bogate și un efort de a păstra și reînvia un simbol cultural de neprețuit, transformându-l într-o expresie artistică contemporană care vorbește atât despre trecut, cât și despre prezent”, arată anunțul evenimentului.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut