Handbal masculin Supercupa României: Minaur bate Turda și va juca mâine cu trofeul pe masă

4 minute de citit
- Publicitate -

Echipa masculină de handbal a CS Minaur a jucat sâmbătă, 24 august cu AHC Potaissa Turda în prima semifinală a Supercupei României. După un meci care ne-a ținut cu sufletul la gură până la final, băimărenii s-au impus cu 29-28 și s-au calificat în finală.

Am avut un meci plin de evenimente, cu multiple răsturnări de scor, cu două echipe dispuse să lupte până în ultima secundă. Sigur că au fost și momente mai puțin faste, însă acestea “se topesc” în fața unui adevăr: s-a muncit pe brânci de ambele părți, iar cei care au fost mai lucizi pe final s-au impus.

În intersezon, cele două grupări s-au întâlnit în două rânduri. Prima dată a câștigat Minaur, la Timișoara, apoi Turda ne-a învins acasă. Măcar din aceste două meciuri, dar și din faptul că jucătorii se cunosc bine între ei era clar că va rezulta un joc echilibrat.

S-a pornit ca din pușcă și s-au marcat o mulțime de goluri în primele minute: 4-1 (4), 6-4 (6). Festivalul golurilor continuă, doar că Turda iese la înaintare: 8-10 (13). Urmează șase minute fără gol marcat, apoi o reușită a suedezului Dahlin: 9-10 (21). Iar vin mai bine de cinci minute fără reușite, apoi două goluri marcate de Potaissa și ultimele două goluri ale reprizei de partea noastră: 11-12. Egalăm în partea a doua, dar parcă tot mai bine stă Turda la eficiență: 15-18 (40), 18-21 (45). Nu cedăm, iar cu 10 minute înainte de ultimul fluier egalăm la 22. Finalul este incandescent. La 26-26 (56.25), Botea scoate 7m și eliminare la Oraei, iar tânărul Lucas Sabou îl învinge pe super-experimentatul Popescu: 27-26. Hanțaru înscrie șo el, apoi Lucas mai punctează o dată, acum însă din extremă. Ghiță aruncă, Al-Khafadji scoate (fparte bună prestația lui), apoi Dahlin comite pași. Mai sunt 46 de secunde și Thalmaier aduce egalarea. Trec câteva secunde, Alexandru Sabou cere time-out, pregătește o schemă pentru Botea, iar acestea scoate maximum dorit, deși alunecase cu două secunde înainte de aruncare. Mai sunt fix 4 secunde, Horațiu Gal cere și el timp de odihnă, dar nu se mai poate schimba învingătoarea.

CS Minaur Baia Mare – Potaissa Turda: 29-28 (11-12)

  • Sala Polivalentă din Pitești; cca 100 spectatori
  • Au arbitrat: Marian Adrian Drăghici – Ionuț Victor Drăguț (Adjud – Vrancea). Observator: Adrian Rentz Dima (Galați)
  • Aruncări de la 7m: 6-5 (transformate: 3-3; au ratat: Botea, Vujovic, Kozakevych / Ghiță 2). Minute de eliminare: 14-2 (Kotrc 2, Fotache 2, Mollino, Nagy, Botea / Oraei)
  • CS Minaur: Anton Terekhov (6 intervenții, a apărat și un 7m), Hayder Al-Khafadji (7 intervenții, a apărat și un 7m) – Lucas Sabou 6 (3 din 7m), Tudor Botea 5, Marcus Dahlin 3, Artem Kozakevych 3, Ivan Burzak 3, Erik Leonard Pop 3, Robert Nagy 2, Stevan Vujovic 2, Anderson Mollino da Silva 1, Viorel Fotache 1, Milan Kotrc, Stefan Vujic. Nu au jucat: Mihai Dobra, Vlad Pop. Antrenori: Alexandru Sabou, Mihai Bușecan, Ionuț Irimuș
  • Potaissa: Mihai Popescu (11 intervenții, a apărat și 2 de 7m), Alexandru Bucătaru (a apărat un 7m), Adrian Baștiurea (nu a jucat) – Roland Thalmaier 10, Dragoș Hanțaru 5, Irakli Kbilașvili 4 (unul din 7m), Cristian Ghiță 4 (2 din 7m), Gabriel Dumitriu 2, Daniel Pop 1, Teodor Pințoiu 1, Denis Vereș 1, Alexandru Ghivil, Mateusz Piechowski, Radu Lazăe, Darius Rusu, Mohammadreza Oraei. Antrenori: Horațiu Gal, Radu Ștef.

CS Minaur

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut