Pe surse: Vlad Duruș ar putea deveni vicepreședinte la CJ Maramureș

2 minute de citit
- Publicitate -

Sursele noastre spun că e o perioadă extrem de ”caniculară” prin birourile partidelor politice din Maramureș. Pe lângă multe alte subiecte, acum se creionează majorități în CJ, dar și în consiliile locale din județ.

După ce PSD deocamdată exclude o colaborare cu PNL în județ, pare că negocierile duc oarecum înspre USR. Așa că, unul dintre vicepreședinți ar putea fi actualul Citymanager al orașului Baia Mare, Vlad Emanuel Duruș.

Pentru Primăria Baia Mare părerile sunt împărțite. O parte din decidenții PSD ar dori ca cei doi viceprimari să fie Pap Zsolt de la UDMR și Radu Trufan de la USR, iar cealaltă parte, mai radicală, ar dori o variantă în care unul dintre viceprimari să fie de la PSD, aici toată lumea fiind de acord că e locul lui Ionuț Pârvu.

În altă ordine de idei, pe surse circulă zvonul conform căruia, Ioan Cheudan nu mai este președinte al CA de la Spitalului Județean de Urgență ”Dr Constantin Opriș” Baia Mare, locul acestuia fiind luat de Ivette Alessandra Ilea.

Apropo, gurile rele spun că locul în parlament pentru ultimele trei luni de mandat, după demisia lui Gabriel Zetea care depune jurământ la CJ Maramureș, nu pare acontat deja. Deși mulți spun că locul este al lui Cosmin Butuza, sursele noastre spun că acolo ar putea ajunge Lucia Butcure.

La PNL sunt discuții acum legate de componența listelor pentru locurile eligibile la alegerile parlamentare din acest sfârșit de an. Sursele spun că fostul președinte al filialei Baia Mare, Călin Bota ar fi pe locul doi la Camera Deputaților, după Ionel Bogdan. Locul 3 ar putea fi ocupat de unul dintre primarii aleși în 9 iunie. Deși contondent la adresa actualei conduceri, Vladimir Petruț, primarul orașului Cavnic nu are șanse, cel ce pare lipit de listă este Felician Gheorghe Ciceu, primarul comunei Dumbrăvița.

Dan Cristian COARDĂ

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut