Vârful Mogoșa are 1246 metri și oferă, în zile limpezi, o vedere excelentă spre munți și așezări care se află la mare depărtare.
„Statuile care „taie” imaginea în două sunt cioplite de către Gavril Cuzco din Negreia – om simplu, fost lucrător la pădure, retras la bătrânețe departe de oameni și civilizație, la marginea pădurii pentru a munci pământul și a îngriji animale. Și-a descoperit talentul și plăcerea de a ciopli piatra târziu, către 70 de ani. Din păcate baciul Gavrilă s-a stins, dar au rămas în urma lui statuile care apar privitorului pe neașteptate ba la marginea drumului, ba în pădure, ba pe munte cum e cazul aici.
Pe timp senin, Vârful Mogoșa oferă o panoramă de 360 grade extraordinară: Vârful Igniș, Vârful Țiganu, Vârful Pietroasa, Vârful Muntele Mic (Munții Igniș), Depresiunea Baia Mare, Șatra Pintii, (care limitează la nord Depresiunea Lăpușului), Vârful Hudin, Vârful Arcer, Vârful Țibleș (Munții Țibleș), Vârful Buhăescu, Vârful Pietrosul Rodnei (Munții Rodna), zona Munților Maramureș, Vârful Gutâiul Mare, Vârful Gutâiul Doamnei, Apostolii, Poiana Boului (Munții Gutâi), zona Pleștioarelor și Igniș.”
Sursa foto: Organizatia de Management al Destinatiei Maramures