Poliția Maramureș: Sesiuni de informare în cadrul Campaniei „Împreună pentru o vacanţă în siguranţă!”

2 minute de citit
- Publicitate -

În acest sfârșit de săptămână, polițiștii Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș au desfășurat sesiuni de informare în cadrul Campaniei „Împreună pentru o vacanţă în siguranţă!”, la Poienile de sub Munte, Oncești și Tăuții-Măgherăuș

”Beneficiarii acțiunii au fost peste 100 de copii. Siguranța copiilor se construiește printr-o atenție permanentă, care presupune implicarea deopotrivă a polițiștilor, părinților, cadrelor didactice, dar și a altor factori de decizie și acțiune.

Prin subiectele abordate în cadrul activităților menționate, polițiștii au urmărit:

– informarea copiilor cu privire la evenimentele negative în care pot fi implicați pe timpul vacanței de vară (fapte de violență, accidente rutiere, etc.)

– conştientizarea minorilor cu privire la consecinţele consumului de tutun, de substanţe psihoactive şi alcool, respectiv rolul grupului de prieteni în determinarea implicării în astfel de situații.

La finalul activităților, copiii au avut numeroase curiozități și întrebări, activitatea concentrându-se pe un amplu dialog, cu atât mai mult cu cât mulți dintre aceștia au fost la prima întâlnire cu un polițist.

Întrucât copiii sunt ca o oglindă: fac tot ce văd și ce aud, polițiștii vor continua și în săptămâna următoare să le fie alături și să le transmită informații care îi pot feri de incidente”, arată IPJ Maramureș.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut