Zvonurile de sâmbăta asta

3 minute de citit
- Publicitate -

Pe surse circulă diverse zvonuri legate de negocieri și numiri în diferite funcții publice ale anumitor personaje din sfera politică.

Astfel, pe holuri se discută faptul că negocierile pentru posturile de viceprimar stau cam așa:

Pap Zsolt Istvan – UDMR

Ionuț Pîrvu ( cel ce are deschisă ușa și spre prefectură) sau Radu Ardelean ( mulți Psd-iști împotriva lui )

Pentru postul de City Manager – Cornel Varga – Verticala 9

Despre Organizația de Management al Destinației Județene Maramureș zvonurile sunt destul de împărțite. Cică aceasta ar putea fi desființată odată cu schimbarea conducerii Consiliului Județean, sau actuala conducere schimbată în totalitate.

La Drumuri și Poduri SA, se pregătește George Moldovan – PSD

Luni, 22 iulie 2024, va avea loc o ședință a PNL Maramureș, unde, sursele spun că se va discuta o posibilă listă de parlamentari pentru alegerile din finalul anului și probabil o cerere de schimbare a actualei conduceri județene. Sursele noastre spun însă că deși sunt primari nemulțumiți care negociază în secret cu PSD,  cei ce vor schimbare sunt în minoritate.

Dan Mihalache, fost membru în administrația prezidențială a lui Iohanis, actualul ambasador al României în Cipru se pare că ar dori o reîntoarcere în politica națională în detrimentul diplomației, iar negocierile care se poartă duc spre o posibilă desemnare a sa pe primul loc PSD la Senat. Aici ar fi o problemă, pentru că Sorin Vlașin a obținut un rezultat bun în Sighetu Marmației, iar o eventuala mazilire a sa ar crea probleme.

Daca zvonurile se adeveresc, atunci Vlașin ar merge la Camera Deputaților în detrimentul lui Lucian Morar.

Gheorghe Șimon ar putea renunța la parlament, pentru că i s-ar propune un post în conducerea ANRE, asta până la alegerile din toamnă.

În aceste condiții, lista PSD pentru parlamentare ar arăta așa:

  • Sorin Vlașin
  • Florian Sălăjeanu sau Lucian Morar
  • Crina Chilat

La USR se pare că postul de președinte județean ar urma să fie ocupat în perioada imediat următoare de Brian Cristian, asta și datorită scorului obținut la alegerile locale, dar mai ales a susținerii avute la noua conducere națională.

Despre Nuțu Fonta, cel ce dorește preluarea conducerii județene a unui important partid, data viitoare.

Dan Cristian COARDĂ

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut