Oana Pop Popan ne invită în universul modular al unui op art, care își caută concepte concrete în riguroasa lume a spațiului geometric.

3 minute de citit
- Publicitate -

În perioada Februarie – Aprilie 2023, Colonia Pictorilor reunește cinci expoziții personale ale artiștilor Valentin Itu, Ioan Angel Negrean, Dorel Petrehuș, Oana Pop Popan și Dorel Topan, artiști ce crează actualmente în atelierele Centrului de Artă Contemporană Colonia Pictorilor, pavilionul Reti-Grunwald.

 maramuresonline.ro vă prezintă pe parcursul câtorva materiale, pictura ce depășeste spațiul clasic al pânzei prin materiale neconvenționale, dar ne și sprijină să rămânem ancorați în lumea actuală a iluziilor, prin pictura clasică ilustrând teme contemporane în maniere ale prezentului estetic.

Oana Pop Popan face parte din echipa administrativă a U.A.P. din anul 2011. A absolvit facultatea în Baia Mare, specializarea pictură. Și-a continuat studiile de masterat la București, la Facultatea de Arte, unde a beneficiat de o bursă de studii Erasmus la Liege, luând și două premii la Viena și la Milano.

În anul 2015 devine co-fondator (alături de Mag. Arch. Sergiu-Radu Pop) al studioului de creație Controlled Aesthetics, concentrându-se pe proiectarea asistată de computer, sisteme digitale și pe tehnologie de ultimă generație. Studioul își propune să dețină o poziție unică în domeniul artistic și să ofere o abordare inedită și revigorantă a proiectelor. Procesul acestora de creație urmărește un dialog strâns de colaborare cu publicul și de asemenea integrarea și implicarea activă a experților din industrii conexe.

Premii obținute:

 Artistul Anului 2022, pentru întreaga activitate de creație, Centrul de Artă Contemporană Colonia Pictorilor, Baia Mare;

2019 Concept & Design, BeStore Award 2021, Innovation category, @opticianstore Bucharest, Giovanni Vitaloni, Milano; 

2019 (Nov.) Biennal „Meeting Point”, Premiul pentru Pictură, Arad.

Nominalizări:

2015 (Jun.) „StartPoint Prize”, Project:Black darkroom  selection of the best projects of emerging artists, graduates from different Art Universities in Romania, Victoria Art Center, Bucharest.

Proiectul la care lucrează în prezent a început ca o încercare de a stabili un dialog mai strâns între opera de artă care face subiectul expoziției și audiența acesteia prin diverse mijloace media interdisciplinare.

Interlinked combină discipline precum pictura, arhitectura, design-ul graphic și industrial, sculptura, industria filmului, optica și textele; acestea la rândul lor contribuind într-o manieră calculat intruzivă în scopul realizării unor experiențe interactive de necontestat.

Acest sistem complex de interconectivitate își propune să ofere audienței o experiență imersivă și interactivă cu operele de artă realizate, dezvoltând un cadru relațional intim și dinamic în care subiectul (privitorul) devine însuși parte dintr-un mecanism artistic complex în continuă dezvoltare.

Tehnicile folosite în lucrări depășesc limita atelierului și simezele galeriilor, construind spații ce cresc funcționalitatea și dinamica acestora .

Proiectul face parte din categoria celor experimental-abstracte cu valențe narative pe masură ce interacțiunea publicului cu opera de artă devine tot mai strânsă..

 

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut