Donald Trump a fost rănit la un miting electoral. Atacatorul, un tânăr de 20 de ani, a fost ucis

3 minute de citit
- Publicitate -

Fostul președinte american Donald Trump a fost împușcat în timpul unui miting de campanie în Butler, Pennsylvania. În imaginile care surprind incidentul, în timpul discursului său se aud împușcături; politicianul își atinge urechea dreaptă și se apleacă la podea. Agenții Serviciului Secret îl înconjoară, îl ajută să se ridice și îl conduc în afara scenei. Videoclipul îl arată pe Trump cu urechea însângerată; a părăsit scena conștient și ridicându-și pumnul, zicând „Luptați, luptați, luptați” (în engleză – Fight! Fight! Fight!).

Un purtător de cuvânt al Serviciului Secret a declarat că Trump a fost „în siguranță” după incident, relatează The New York Times. Iar un reprezentant al campaniei Trump a declarat că fostul președinte este „bine” și este evaluat la o unitate medicală locală.

Incidentul s-a soldat cu morți – procurorul districtual Butler a spus că unul dintre participanții la miting a fost ucis și o altă persoană este în stare gravă. Cel care a tras în Trump a fost ucis și el de ofițerii serviciilor secrete. FBI a numit un suspect în tentativa de asasinat asupra lui Trump. Acesta este Thomas Matthew Crooks, în vârstă de 20 de ani.

Trump a comentat incidentul pe rețelele de socializare la puțin peste două ore după incident.

„Vreau să mulțumesc Serviciului Secret al Statelor Unite și tuturor agențiilor de aplicare a legii pentru răspunsul lor rapid la împușcătura care tocmai a avut loc în Butler, Pennsylvania.
Cel mai important, vreau să-mi exprim condoleanțe familiei persoanei care a murit la miting, precum și familiei altei persoane care a fost grav rănită. Este incredibil că un astfel. de act poate avea loc în țara noastră. În acest moment, nu se știe nimic despre trăgător, care este deja mort.
Am fost lovit de un glonț care mi-a străpuns partea superioară a urechii drepte. Mi-am dat imediat seama că ceva nu e în regulă: am auzit un șuierat, împușcături și am simțit că glonțul mi-a străpuns pielea. A început sângerarea abundentă și apoi mi-am dat seama ce se întâmplă. Dumnezeu să binecuvânteze America!”.

Foto: captura video AP

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut