Ioan Angel Negrean, vernisaj la Colonia Pictorilor pe simezele Galeriei Hollósy

2 minute de citit
- Publicitate -
Centrul de Artă Contemporană Colonia Pictorilor Baia Mare găzduiește pe simezele Galeriei Hollósy în perioada iulie-septembrie 2024. expoziția Negrean Collection ’24 a artistului Ioan Angel Negrean.
Vernisajul va avea loc în 11 iulie de la ora 18.00 la Centrul de Artă Contemporană Colonia Pictorilor Baia Mare şi va fi prezentat de conf. univ. dr.  Laura Teodora GHINEA, director al Centrului de Artă Contemporană Colonia Pictorilor Baia Mare şi președinte U.A.P. Filiala Baia Mare.
Expoziția Negrean Collection ’24 este compusă în exclusivitate din colecția de autor a artistului așa cum arată ea la ora actuală, creația artistului fiind expusă pe simezele Galeriei Hollósy din cadrul Centrului de Artă Contemporană Colonia Pictorilor, în perioada iulie-septembrie 2024.
Născut la Cluj-Napoca unde a urmat studiile liceale și universitare în arte vizuale, pictorul Ioan Angel NEGREAN devine artist băimărean odată cu implicarea personală și profesională în spațiul educațional plastic preuniversitar și universitar, administrativ cultural și în cel de patrimoniu și muzeologie.
La ceas aniversar, pentru că această amplă expoziție-incursiune în culoare este strâns legată de împlinirea a 70 de ani și totodată a 46 de ani de creație plastică și cercetare, artistul propune un discurs vizual ce reunește desenul, culoarea, materia culorii, suprafața construită din culoare, tehnica mixtă, instalația, ilustrând teme ale dealului băimărean, ale norului, grotei, răstignirii, ale morții, ale Evei, ale stărilor și trăirilor creatorului.
Ioan Angel Negrean este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România din anul 1990, lucrările lui fiind prezente pe simezele galeriilor atât din țară cât și din străinătate, cu multiple expoziții personale dar și de grup.
A fost distins în anul 2004 de către Președintele României cu Medalia Meritul Cultural clasa I – cat. C – Arte Plastice.
MaramuresOnline.ro

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut