Bacalaureat 2024: Calendarul de desfăşurare a probelor scrise

2 minute de citit
- Publicitate -
Începând din 1 iulie, se vor desfășura probele scrise ale examenului național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024, în 477 de centre din ţară.
În Maramureş, sunt pregătite logistic 13 centre de examen pentru desfășurarea probelor în condiții optime, fiind asigurate toate cerințele unui examen corect, care să reflecte cunoștințele reale ale fiecărui candidat.
Calendar de desfășurare:
Luni, 1 iulie: Limba și literatura română
Marți, 2 iulie: proba obligatorie a profilului (discipline, în funcție de profil: Matematică și Istorie)
Joi, 4 iulie: proba la alegere a profilului şi specializării (se poate opta, în funcție de filieră, profil și specializare pentru una din cele 10 discipline: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Sociologie și Psihologie)
Vineri, 5 iulie: Limba si literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale).
„Dragi elevi, acest examen vă testează capacitatea de analiză, de aplicare a cunoștințelor acumulate, vă certifică competențele dobândite pe parcursul anilor școlari și vă deschide perspectiva spre studiile universitare. Emoțiile sunt normale, încercați să le gestionați pozitiv, să vă mobilizați la maximum pentru a rezolva corect itemii propuși, fiți responsabili și aveți încredere în forțele proprii. Noi, cadrele didactice, am depus toate eforturile pentru ca voi, începând de mâine, să vă simțiți în siguranță, evaluați corect și, mai ales, mulțumiți că examenul a fost pe măsura așteptărilor voastre”, arată ISJ Maramureş.
MaramuresOnline.ro

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut