Muzeul Județean de Artă deține în patrimoniu 3 lucrări remarcabile, semnate artistul maramureșean Onisim Colta

1 minute de citit
- Publicitate -

Născut în 10 iunie 1952 la Baia Sprie județul Maramureș și decedat în 2022 la Arad, Onisim Colta a fost o personalitate remarcabilă a vieții artistice românești.

„Descoperit” de învățătoarea din clasa I, frecventează în clasa a V-a un cerc de arte plastice înființat la Baia Sprie de pictorul Nicolae Apostol. Urmează Liceul de Artă din Baia Mare și apoi Academia de arte Vizuale „Ion Andreescu” Cluj-Napoca, secția Pictură, clasa prof. Paul Sima. În 2006 obține de la aceeași universitate titlul de doctor în arte vizuale cu Summa cum Laude.

Pictor (peste 30 de expoziții de artă personale în țară și străinătate), grafician de o rară finețe, scenograf (din 1975 –a montat peste 70 de spectacole la Teatrul de Stat din Arad), redactor fondator al Revistei de Cultură „Arca”(din ianuarie 1999), profesor universitar la Facultatea de Design a Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, Onisim Colta rămâne unul dintre cei mai respectabili artiști plastici români.

Arta lui a fost distinsă cu numeroase premii de prestigiu și Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» este onorat că deține în patrimoniu 3 lucrări remarcabile, semnate Onisim Colta!

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut