Sighetu Marmației: Spectacol de poezie dedicat poetei Ana Blandiana

1 minute de citit
- Publicitate -

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Iustin episcopul Maramureșului și Sătmarului, miercuri, 12 iunie, Clubul LEGO ERGO SUM al Școlii Gimnaziale George Coșbuc din Sighetu Marmației, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, va organiza un spectacol de poezie dedicat poetei Ana Blandiana.

Conform Wikipedia, Ana Blandiana (Otilia Valeria Rusan, născută Coman; n. , Timișoara, România) este o scriitoare (autoare a 27 de cărți publicate în română și a 60 de volume apărute în 26 de limbi), ziaristă și luptătoare pentru libertate civică din România.

În luna mai 1990 a reînființat Centrul PEN din România, pe care l-a condus până în 2004. În noiembrie 1990 s-a numărat printre fondatorii Alianței Civice (președinte între 1991-2002). În ianuarie 1993 a fost inițiatoare, împreună cu Romulus Rusan, a Memorialului Sighet, iar în aprilie 1995, a Academiei Civice, pe care le conduce de la începuturi până în prezent. A fost membru al Consiliului Frontului Salvării Naționale.

Evenimentul se va desfășura în sala de evenimente „Episcop dr. Vasile Stan” a Centrului Cultural Pastoral Sfântul Iosif Mărturisitorul.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut