Cea de-a 30-a ediție a Festivalului Internaţional de Artele Spectacolului. Cum arată programul evenimentului?

2 minute de citit
- Publicitate -

A 30-a ediţie a Festivalului Internaţional de Artele Spectacolului ATELIER se va desfășura în perioada 7-15 iunie, în Baia Mare.

Acest eveniment teatral, de natură exploratorie, își propune să ofere, prin intermediul spectacolelor invitate, o imagine detaliată a stării și evoluției regiei, dramaturgiei, scenografiei, coregrafiei, muzicii de scenă și artei actorului din secolul XXI.

Motto-ul acestei ediţii este RETURN TO e – MOTION și se referă atât la componenta coregrafică, reprezentată în programul fiecărei ediții (dans contemporan, teatru dans, teatru fizic, teatru gestual, performance), cât și la spectacolele-laborator, care au reușit să transmită – în mod poate paradoxal, dar programatic – o nouă, intensă și subtilă emoție, prin ineditele modalități de expresie artistică utilizate, purtătoare ale unui limbaj scenic neconvențional, mult mai direct, nefiltrat de estetici demodate și prin aceasta cu un mai mare impact asupra publicului

În programul festivalului, atât în concurs, cât și în afara lui, sunt incluse nu mai puțin de zece evenimente produse de artiștii băimăreni. Organizatorii doresc să realizeze UN ALTFEL DE FOCUS PE BAIA MARE, într-o tentativă ”culturală” de a muta atenția generală spre lucrurile frumoase care se întâmplă aici.

În afară de spectacolele din competiție, programul mai oferă colocvii, lansări de cărți și reviste de teatru, ateliere de lucru, expoziții și evenimentul PORTRETE ÎN ATELIER.

Prețul unui bilet la spectacolele din festival va fi de 30 lei întreg și 15 lei pentru elevi, studenți și pensionari.

Bilete online pentru spectacolele invitate în festival aici: https://shorturl.at/jJgfp

Bilete online pentru spectacolele TMBM programate în festival aici: https://shorturl.at/jJgfp

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut