Olimpiada Interdisciplinară Cultură și Spiritualitate românească se desfășoară în Baia Mare

2 minute de citit
- Publicitate -

În perioada 22-26 mai, se desfășoară în Baia Mare etapa națională a Olimpiadei Interdisciplinare Cultură și Spiritualitate românească sub patronajul Ministerului Educației,  Inspectoratului Școlar Județean Maramureș, Consiliului Județean Maramureș, Municipiului Baia Mare și Visit Maramureș.

Deschiderea oficială  a avut în 22 mai, la Catedrala Ortodoxa Sf. Treime din Baia Mare, unde participanții la competiție au fost binecuvântați prin rugăciunile spuse în acest sens de către mai marii bisericii ortodoxe.

Elevii au fost întâmpinați de reprezentați ai Ministerului Educației,  ai Consiliului Județean Maramureș, ai Inspectoratului Școlar Județean Maramureș si de alte institutii județene.

Am apreciat faptul că invitația pentru mine a venit din partea inspectorului școlar general Timiș Vasile, din cadrul Ministerului Educației, președinte executiv al comisiei centrale. Am onorat invitația deoarece este un concurs care se adresează elevilor de orice confesiune.

Caracterul ecumenic al acestei competiții școlare și respectul meu pentru cei care aparțin tuturor religiilor care recunosc că lumea este guvernată de o forță a binelui, mi-au câștigat respectul față de manifestare în sine.

Preotul Ștefan Ilioaie a transmis un mesaj prin care domnia sa a insistat asupra  faptului că  procesul de educatie culturală și spirituală  nu se termină niciodată.  De asemenea a împărtășit cu elevii lecții prețioase primite de la dascălii dumnealui.

Tuturor elevilor le urez succes și sper că sămânța învățăturilor creștine să înflorească în sufletele lor și să rodească la timpul potrivit.

Natalia FORNVALD    

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut