Gheorghe Șimon, deputat PSD: ” Trebuie să dezvoltăm Maramureșul prin șantiere care să genereze activitate economică, locuri de muncă bine plătite și bani în buzunarele angajaților”

3 minute de citit
- Publicitate -
Vrem să deblocăm întârzierile administrației Ionel Bogdan, fapt pentru care l-am rugat pe ministrul PSD Sorin Grindeanu să vină în Baia Mare și să reevalueze oportunitatea parteneriatului dintre municipiul reședința de județ și Consiliul Județean Maramureș. Deși cele două pasaje sunt proiectele orașului Baia Mare și sunt finanțate de Ministerul Transporturilor, prin PNRR, parteneriatul cu Consiliul Județean aduce întârzieri nepermise, proiectele fiind încă în stadiul de SF-uri și licitații.
”Chiar dacă termenul maxim de finalizare este anul 2026, noi suntem în 2024 și încă nu se lucrează pe șantiere. Dacă mai pierdem mult timp vom plăti și aceste lucrări din credite luate împrumut” a
declarat Gheorghe Șimon, deputat PSD MM.
Cele două drumuri expres Baia Mare – Jibou și Baia Mare – Satu Mare cu care Ionel Bogdan se lăuda încă din anul 2020 se află tot în faza de elaborare SF-uri, iar finanțarea va fi pe modelul ”primul venit, primul servit”.
Aceste proiecte ar fi trebuit deja depuse, așa cum au făcut alte județe, pentru că dacă așteptăm ca șeful PNL să își termine studiile de fezabilitate o să aflăm că s-au terminat și banii europeni. Drumul rapid între Bihor și Arad a ajuns în faza în care semnează contractul de lucrări, în timp ce Consulul Judetean Maramureș așteaptă probabil să nu mai fie fonduri.
La Aeroportul Internațional ”Maramureș” lucrările au întârziat mai bine de 1 an de zile și mare parte din finanțarea europeană este deja pierdută. Și aici va trebui să suplinim banii europeni cu bani luați din credite, pentru că avem o conducere incapabilă la Consiliul Județean, fiind printre județele codașe în ceea ce privește acest proiect. Timișoara și Iași, care au avut terminale și mai mari și au început demersurile în același timp cu noi au lucrările finalizate și deja date în folosință, în timp ce la noi nu se vor încheia nici anul viitor.
”Trebuie să dezvoltăm Maramureșul prin șantiere care să genereze activitate economică, locuri de muncă bine plătite și bani în buzunarele angajaților. Să stopăm politica greșită de a acorda bani doar firmelor de consultanță prietene, care căpușează județul nostru! Astfel de practici peneliste trebuie să înceteze”, a mai declarat deputatul PSD Gheorghe Șimon.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut