Campania Detector pentru viață se află în plină desfășurare în județul Maramureș

2 minute de citit
- Publicitate -

Campania 𝑫𝒆𝒕𝒆𝒄𝒕𝒐𝒓 𝒑𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝒗𝒊𝒂𝒕̦𝒂̆ se află în plină desfășurare în județul Maramureș.

Câteva sute de gospodării din localitățile: Ilba, Tăuții de Sus, Bocicoiu Mare, Bogdan Vodă, Leordina, Poienile de sub Munte și Moisei sunt acum mai sigure datorită instalării echipamentelor de detecție.

”Luând la pas aceste sate, am poposit în casele multor vârstnici, care adesea locuiesc singuri, neavând parte de companie prea multă. S-au bucurat pentru că le-am trecut pragul și le-am mai ținut de urât, iar noi suntem acum mai liniștiți știindu-i în siguranță.

Acțiunile vor continua și în perioada următoare, până când toate cele 500 de detectoare își vor găsi o locuință. Vă reamintim faptul că „Detector pentru viață” este o campanie lansată la nivel național în luna februarie a acestui an, prin parteneriatul dintre E.ON-Delgaz Grid, Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Campania are drept scop conștientizarea și educarea populației cu privire la manifestarea riscului de incendiu la locuințe și instalarea a 10.000 de detectoare de fum și monoxid de carbon în gospodării din 20 de județe ale țării. Încurajăm utilizarea acestor dispozitive care emit semnale luminoase și sonore când în încăpere există degajări de fum sau dioxid de carbon. Ele pot face diferența între un incident minor și o tragedie”, arată ISU Maramureș.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut