Festivalul Național de Satiră și Umor „Zâmbete în Prier” din Vişeu de Sus va avea loc în 23 aprilie

2 minute de citit
- Publicitate -
Festivalul Național de Satiră și Umor „Zâmbete în Prier” va avea loc marți, 23 aprilie, la Casa de Cultură Vișeu de Sus.
Pentru al douăzeci și doilea an la rând, la Vișeu de Sus prierul nu vine doar cu vreme bună și flori, ci și cu voie bună și zâmbete: ”Zâmbete în Prier”.
Iar în spatele zâmbetelor stă o muncă serioasă, de creație literară, cu respectarea rigorilor impuse de fiecare specie a poeziei abordată, dar și de temele ediției.
Epigrame, parodii, gazeluri, pantumuri și volume de umor, acestea au fost secțiunile la care 200 de lucrări au fost înscrise în concurs, lucrări ce anul acesta au fost jurizate la Buzău și Mănăstirea Humorului. Valorificarea umoristică a pantumului, o specie mai puțin uzitată a poeziei fixe, a fost introdusă în premieră la un festival de gen din România la inițiativa celui de numele căruia se leagă existența ”Zâmbetelor”: parodistul Lucian Perța.
„Vă așteptăm marți, 23 aprilie, la ora 10.30, la întâlnirea cu laureații celei de-a XXII-a ediții a festivalului! Veți avea parte de un recital de epigramă și poezie umoristică, pe care îl puteți ”răsplăti” cu aplauze și, evident, cu zâmbete.
Intrarea este liberă”, este invitaţia organizatorilor de la Centrul Cultural Social Vişeu de Sus.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut