Crește cuantumul burselor pentru elevii merituoși

2 minute de citit
- Publicitate -

Suma burselor de merit va fi majorată de la 200 la 450 de lei, bursa de excelenţă olimpică internaţională (I) va fi 1.000 lei/lună, iar bursa de excelenţă olimpică naţională (II) va fi de 700 lei/lună.

Elevii cu performanţe deosebite la olimpiadele naţionale sau la concursurile internaţionale pot fi înscrişi la liceu, la filiera unde au obţinut rezultatele, fără a mai susţine evaluarea naţională sau concursul de admitere, iar elevii cu rezultate şcolare înalte vor putea promova doi ani de studii într-unul singur.

PNL spune că performanţa este susţinută prin măsuri concrete, în noile legi ale educaţiei

Ministrul Educaţiei spune că s-a ajuns într-un punct mult aşteptat de întreaga comunitate şcolară

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a declarat că s-a ajuns în acest punct mult aşteptat de întreaga comunitate şcolară şi universitară şi a precizat că legile au beneficiat de un amplu proces de consolidare, au sprijinul politic al coaliţiei

„Din cele 422 de măsuri, 75% sunt deja implementate, în curs de implementare sau se creează cadrul legislativ prin aceste două legi”, a spus ministrul la prezentarea proiectelor legilor educaţiei naţionale.

Elevii primesc totuși o vacanță la sfârșitul lui aprilie

Ministrul Educației s-a răzgândit și va da, totuși, două zile de vacanță la finalul lunii aprilie, pentru a lega o perioadă de 7 zile libere, împreună cu zilele în care oricum nu se lucrează din perioada 1 Mai-Paște.

„Probabil într-un timp scurt, săptămâna viitoare, vom da un ordin de ministru în așa fel încât vacanța școlară să se suprapună peste Paștele Ortodox”, a spus Ligia Deca.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut