Şcoala Gimnazială Satulung: activităţi de promovare a egalităţii de șanse şi combaterea discriminării

2 minute de citit
- Publicitate -

Școala Gimnazială Satulung promovează în permanenţă egalitatea și combaterea discriminării în rândul copiilor din clasele primare.

Astfel, la începutul lunii aprilie, şcoala a găzduit activitatea de tip atelier cu tema „Promovarea egalității de șanse şi combaterea discriminării”, prin care educatorii, învăţătorii dar şi directorii de şcoli participanţi, au împărtăşit exemple de bună practică care au ca scop integrarea copiilor de etnie romă.

Patru directori de școală, 24 de învățători și 5 educatori au participat la acest eveniment condus de două facilitatoare remarcabile: Tarcău Corina și Buga Crina, ambele învățătoare la școala gazdă.
„Activitățile desfășurate de Tarcău Corina și Buga Crina au ilustrat în mod practic modalități creative și eficiente de integrare a copiilor romi. Folosind metode și instrumente adecvate vârstei și contextului cultural al copiilor, acestea au reușit să creeze un mediu sigur și incluziv în care fiecare copil se simte valorizat și respectat.
Prin implicarea activă și susținerea necondiționată a eforturilor de integrare, doamna director a transmis un mesaj clar- că fiecare copil este valorizat și că diversitatea este o bogăție, nu o problemă.
Astfel, atelierul nu doar că a promovat conștientizarea și înțelegerea problemelor legate de discriminare, dar a oferit și o retetă practică pentru integrarea cu succes a copiilor de etnie romă în mediul școlar.
Prin angajamentul colectiv și sprijinul instituțional, fiecare școală poate deveni un loc unde diversitatea este celebrată și unde fiecare copil are oportunitatea să își atingă potențialul maxim”, arată Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut