Fotbal: Minaur Baia Mare – Fotbal Club Olimpia 1921 Satu Mare 4-2 (2-0)

7 minute de citit
- Publicitate -

Cu patru puncte reușite în ultimele două etape, Clubul Sportiv Minaur Baia Mare se vede în continuare nevoită să abordeze la victorie fiecare dintre meciurile rămase, cu atât mai mult cu cât odată cu intrarea în linie dreaptă, în play-out au început să apară și unele rezultate cel puțin hilare ce ne reamintesc de celebra cooperativă din trecut.

După un început de partidă ezitant elevii lui Ciprian Danciu – Ciprian Duruș reușesc să se motiveze, golul reușit de fostul jucător al Botoșaniului, Darius Dobrean (minutul 20) venit la prima acțiune consistentă a băieților noștri căzând ca o descătușare.

Extrem de pragmatici, băimărenii își crează o serie de oportunități de a marca însă fostul dinamovist Raphael Stănescu (minutele 25, 26, 28 și 38) este cel care amână desprinderea pe tabela de marcaj.

Cu nouă minute înainte de finalul primei reprize, un alt fost “câine roșu” Paul Batin primește o magistrală pasă de la Raul Vitan dublând avantajul formației noastre. Același servant Raul Vitan iese în evidență și în minutul 55 la reușita de 3-0 a lui Paul Batin, nevalidată pe motiv de offsaid de centralul oltean Claudiu Filip.

Patru minute mai târziu (minutul 59), Paul Batin își trece în cont dubla și scorul devine 3-0. Sarabanda golurilor formației noastre va fi continuată în minutul 64 de reușita fundașului de bandă adus de la Minerul Ocna Dej, Darius Mureșan, cel care ridică scorul la 4-0.

Pe fondul unei evidente relaxări, oaspeții reușesc să reducă din handicap (minutele 87 și 94) prin jucătorul de origine franceză Remi Emeriau (cel ce a cochetat cu fotbalul din ligile inferioare din Hexagon sau cea a Colegiului Kansas din Statele Unite ale Americii).

Cu cele 24 de puncte rămase în joc în aceste ultime 8 etape ale play-out-ului, Clubul Sportiv Minaur Baia Mare continuă “lupta la baionetă” de evitare a retrogradării, următorul adversar al băieților noștri fiind Victoria Carei, formație la care a evoluat până în iarnă actualul băimărean Paul Batin (autor a două goluri reușite într-un meci oficial de când s-a reîntors acasă).

Minaur Baia Mare – Fotbal Club Olimpia 1921 Satu Mare 4-2 (2-0)

Divizia C Seria 10 Etapa 2 play-out

Arbitrii: Claudiu Andrei Filip (Craiova), Romeo Popa (Craiova), Octavian Marian Bănică (Cârcea – Dolj)

Observator de arbitrii: Alexandru Rojneai (Alba Iulia) Delegat de joc: Janos Toma (Târgu Mureș)

Cartonașe galbene: Stănescu (44) / Lucas Feher (7), Denis George Batin (38) Marcatori: Darius Dobrean (20), Paul Batin (36, 59), Darius Mureșan (64) / Remi Emeriau (87, 94)

Minaur Baia Mare:

77.Emanuel Breban – 2.Remus Bratu, 5.Răzvan Tincu, 27.David Simion-cpt, 22.Darius Mureșan – 19.Raul Vitan (23.Cătălin Ștefănescu 78), 8.Denis Matei, 11.Raphael Stănescu (88.Mario Coza 78), 70.Tiberiu Serediuc (99.Balazs Csiszer 78) - 9.Darius Dobrean (47.Andrei Orosz 69), 29.Paul Batin (17.Adrian Șter `69)

Rezerve neutilizate: 1.Balazs Dombradi, 21.Marius Potcoavă, 3.Răzvan Lazăr, 10.Ivan Urvanțev, Antrenori: Ciprian Danciu, Ciprian Duruș

Fotbal Club Olimpia 1921 Satu Mare:

1.Patryk Pawel Siwiec (30.David Mroz 76) - 77.Denis George Batin, 23.Lucas Feher, 3.Maxime Daewood Aidebe, 8.Laurențiu Nicolae Caba (18.Marius Mircea Oltean 61) – 27.Remi Emeriau, 10.Lukas Hacka, 6.Leonardo Manuel Montesinos (14.Arnold Camacho 76), 7.Raul Andrei Ștef-cpt - 15.Ruben Bodea (Mihai Tomșa 61), 9.Daniel Vasile Feier (11.Karim Sătmărean `61)

Rezerve neutilizate: 12Alexandru Tamaș Șugar, 24.Ionuț Daniel Godja, 26.Daniele Bodan, 14.Arnold Camacho, 99.Theodor Ploeșteanu

Antrenori: Dacian Iosif Nastai, Giuseppe Funicello

Evoluția scorului:

Min 20 (1-0) Tiberiu Serediuc trimite de pe flancul stâng un balon în centrul suprafeței de pedeapsă la Darius Dobrean care din 8 metri trimite plasat în dreapta lui Siwiec.

Min 25 Raphael Stănescu recepționează un balon deviat în marginea careului de 16 metri și trimite o torpilă din unghi respinsă de sub transversală în corner de portarul formației sătmărene.

Min 26 Raphael Stănescu profită de haosul fundașilor adverși și de la circa 10 metri din zonă centrală șuteză puternic pe direcția portarului care respinge cu piciorul.

Min 28 Raphael Stănescu recepționează o pasă venită de pe flancul stâng și de la circa 8 metri trimite total neinspirat cu călcâiul irosind o bună oportunitate de a dubla avantajul formației băimărene.

Min 33 corner executat de pe partea dreaptă de Raphael Stănescu și Paul Batin din foarfecă laterală trimite din 14 metri de puțin pe deasupra buturilor formației sătmărene.

Min 36 (2-0) Raul Vitan îl angajează în axul central pe Paul Batin care de la circa 12 metri dublează avantajul formației băimărene.

Min 50 Ruben Bodea trimite o torpilă de la 16 metri pe deasupra porții lui Breban.

Min 55 Raul Vitan trimite o torpilă de la circa 22 de metri din axul central, balonul se lovește de goalkeeperul oaspeților ajungând la Paul Batin care înscrie, însă tușierul Octavian Bănică semnalizează poziție de offsaid la vârful de atac băimărean.

Min 59 (3-0) Paul Batin este angajat în adâncime în axul central și de la circa 14 metri înscrie plasat pentru 3-0.

Min 64 (4-0) Darius Mureșan primește un balon la circa 30 de metri lateral stânga, pătrunde în careu și din 12 metri înscrie la colțul lung în stânga lui Siwiec.

Min 87 (4-1) Remi Emeriau recepționează un balon în suprafața de pedeapsă și înscrie plasat de la circa 8 metri.

Min 94 (4-2) Remi Emeriau reușește dubla cu un șut expediat din interiorul suprafeței de pedeapsă.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut