În Seini a avut loc Conferința de închidere a proiectului „Șansa este de partea ta”

5 minute de citit
- Publicitate -

COMUNICAT DE PRESĂ

Miercuri, 13 decembrie, la Casa Bay a avut loc Conferința de închidere a proiectului ȘANSA ESTE DE PARTEA TA

ȘANSA ESTE DE PARTEA TA este un proiect inițiat de către Primăria Orașului Seini în parteneriat cu Liceul Tehnologic Agricol ”Alexiu Berinde”, care are ca obiectiv general  stimularea participării la educație și prevenirea fenomenului de părăsire timpurie a școlii pentru 210  preșcolari și  elevi, ai căror părinți sunt plecați în străinătate, prin dezvoltarea unor servicii integrate (servicii de tip școala după școală, consiliere școlară și parentală, activități recreative ) însoțit de măsuri de sprijin material (materiale didactice, de igienă, tablete și rechizite pe timpul programului), precum și acordarea subvențiilor pentru participare la activitățile proiectului.

Proiectul a fost cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 6: “Educaţie şi competențe”.  Valoarea totală a Contractului de Finanțare este de 3.692.537,60 lei, din care 2% a fost aportul Primăriei Orașului Seini.

În cadrul acestui proiect s-au desfășurat 11 activități cu grupul țintă, din care evidențiem câteva.

Peste 182 de elevi din învățământul primar, gimnazial și liceal au participat, pe parcursul celor doi ani școlari la activitățile tip SDS. Ele s-au desfășurat zilnic, în timpul anului școlar, de la orele 14 – 17 și au constat în: supravegherea și îndrumarea în efectuarea temelor; activități remediale, activități sportive și recreative, încurajarea lecturii independente, pregătirea pentru examenele de capacitate și bacalaureat.

Zilnic, atunci când elevii din grupul țintă au participat la activitățile SDS, au primit o masă caldă finanțată din fondurile proiectului.

Efectele acestei activități și a participării elevilor din grupul țintă la SDS s-au văzut în rezultatele școlare obținute și la examenele naționale.

Au fost acordate 210 de pachete cu rechizite și materiale de igienă, 210 de tablete electronice și 210 de subvenții, marea majoritate în valoare de 1200 lei/elev.

În vara anului 2022 și 2023 a fost organizată o tabără la Ocna Șugatag la care au participat toți cei 210 de copii din grupul țintă, în patru serii în total.

Participarea la această tabără a presupus și antrenarea copiilor în diferite activități de natură ecologică, de dezvoltare personală, culturală și sportivă.

Această activitate s-a adresat celor 28 de preșcolari din cadrul proiectului ”Șansa este de partea ta”. Ea a constat în activități recuperatorii pe diferite domenii de învățare, adecvate pentru ciclul preșcolar, dar și activități ludice organizate in așa fel încât să faciliteze, prin joaca, consolidarea cunoștințelor dobândite, dar si dezvoltarea unor abilitați și competențe transversale, de comunicare, de lucru în echipă etc.

Activitatea s-a desfășurat zilnic pe parcursul anului școlar, între orele 12.00 – 15.00, iar copii participanți la această activitate au primit câte o masă caldă.

La închiderea proiectului au participat foarte multe cadre didactice, părinți, voluntari, elevi, beneficiari de proiect, parteneri și colaboratori .Au fost alături de noi: managerul de proiect, prof. Călin Herțeg care a prezentat proiectul și rezultatele obținute, domnul comisar șef de poliție Constantin Ilea, din partea IPJ MM, împreună cu domnul Alin Gavrilă, Șeful Poliției Orașului Seini, prof. Mihai Cosmin Pop, inspector general ISJ MM, domnul Adrian Mândru, serviciul de comunicare DGASPC MM, domnul Marcel Mare, din partea MEGEPA BM, managerii școlii seinene, domnul ing. dr. Dan Costantea, prof. Delia Ardelean și Agota Tepfenhardt, preoții noștri implicați în proiect: Radu Cozma, Ionel Timiș, protopop Ioan Sălăgean, colegi și mulți alții.

Managerul de proiect: Herțeg Călin Gheorghe

Coordonatorul proiect din partea partenerului,  LTA ”Alexiu Berinde”: Pop Mihai Cosmin

Experți identificare, selectare și menținere grupului țintă: Costan Mihaela Oana și Șimon Loredana

Experți  Școala după școală: Pomian Florica, Cotuna Mihaela Lăcrămioara, Sopoian Raluca, Moldovan Adrian, Câmpean Ioan, Lazin Laura Florina, Boitor Doina, Ardelean Delia Monica, Brisc Marcela, Sabo Doina Ludmila, Țânțaș Maria Cristina, Racolța Adrian.

Experți ateliere copii/formator/trainer: Szollosy Nicoleta Monica, Zete Silvia, Debreczeni  Jessica Maria, Ducai Anita Maria Casandra.

Educatori: Barbuș Veronica, Nastai Claudia

Consilieri: Cosma Mărioara, Tămaș Delia-Corina, Borota Diana

Asistent social: Pașca Antoaneta

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut