63 de permise de conducere și 22 de certificate de înmatriculare reținute

7 minute de citit
- Publicitate -

În perioada 30 decembrie 2023 – 02 ianuarie 2024, polițiștii maramureșeni au acționat permanent pentru menținerea siguranței publice, prevenirea săvârșirii de fapte ilicite și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere.
Pe întreaga perioadă s-a asigurat o prezență activă a polițiștilor rutieri pe principalele artere ale județului, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii evenimentelor rutiere, iar pentru aceasta polițiștii au folosit aparatele radar din dotare pentru depistarea și sancționarea celor care nu respectă limita legală de viteză.

În perioada de referință, polițiștii maramureșeni au întocmit dosare penale pentru comiterea a 65 de infracțiuni și au aplicat 366 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de aproape 180.000 de lei, din care 329 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195 din 2002 privind circulația pe drumurile publice.

Polițiștii rutieri maramureșeni au reținut 63 de permise de conducere și 22 de certificate de înmatriculare pentru lipsă ITP, lipsă RCA și pentru constatarea unor defecțiuni tehnice ale autovehiculelor.

Polițiștii acționează în continuare atât pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, cât și pentru respectarea de către conducătorii de autovehicule a normelor rutiere aflate în vigoare.
Minivacanța de Anul Nou s-a desfășurat în condiții normale, fără a fi înregistrate evenimente semnificative la nivelul județului Maramureș.

Jandarmii maramureșeni au executat un număr de 107 de misiuni de asigurare a ordinii și liniștii publice, atât la evenimentele cultural-artistice și sportive care au avut loc în această perioadă, cât și la cele desfășurate cu ocazia Sărbătorii de Anul Nou.
Peste 400 de jandarmi maramureșeni au acționat în această minivacanță atât pe raza localităților din județul Maramureș, cât și în zona montană, în stațiunile turistice sau pe pârtiile de schi de la Borșa, Cavnic, Șuior, Valea Vaserului sau Țibleș.

Astfel, în această perioadă, au fost legitimate aproximativ 45 de persoane și s-au aplicat 25 de sancțiuni însumând aproape 6000 de lei.
Majoritatea sancțiunilor au fost aplicate pentru fapte de tulburare a ordinii și liniștii publice, consum de alcool în locuri nepermise și adresare de injurii sau expresii jignitoare.
Jandarmeria Maramureș mulțumește tuturor cetățenilor care au ales să participe responsabil la evenimentele publice din perioada minivacanței de Anul Nou, încurajandu-i să ne solicite sprijinul ori de câte ori este nevoie.

În intervalul 29 decembrie 2023- 03 ianuarie 2024, pompierii maramureșeni au intervenit cu tehnica din dotare la 9 incendii și 2 accidente rutiere. Incendiile s-au manifestat la anexe gospodărești, coșuri de fum, la o autoutilitară și s-au soldat doar cu pagube materiale.
De asemenea, specialiștii Inspecției de Prevenire au desfășurat acțiuni de îndrumare și control care au avut drept scop sporirea gradului de siguranță al cetățenilor și identificarea și combaterea situațiilor potențial generatoare de situații de urgență. Inspectorii de prevenire au desfășurat 22 de controale, care au vizat, cu precădere, obiectivele la care s-au organizat petreceri de Revelion sau evenimente cu public numeros. Pe timpul controalelor s-a verificat atât gradul de ocupare a spațiilor de cazare, cât și nedepășirea numărului de utilizatori ai sălilor de evenimente, cluburi și baruri.
Totodată, pentru siguranța cetățenilor, s-a urmărit respectarea măsurilor cu rol de securitate la incendiu în ceea ce privește siguranța utilizatorilor, exploatarea instalațiilor cu rol de securitate la incendiu, menținerea practicabilă a căilor de evacuare în caz de incendiu la parametrii proiectați și exploatarea în siguranță a instalațiilor utilitare aferente construcțiilor respective.
În urma controalelor efectuate, inspectorii de prevenire au aplicat 24 de amenzi în cuantum de 278.000 lei și 80 de avertismente.

În perioada Anului Nou, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației şi-a desfășurat misiunile de supraveghere și control la frontiera de stat, cu personal suplimentat, atât pentru fluidizării traficului în punctele de trecere a frontierei, precum şi pentru întărirea dispozitivului de supraveghere şi control la granita Maramureșului cu Ucraina.
Polițiștii de frontieră maramureșeni au acționat în sistem integrat alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne din județ, în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţa publică în zona de competenţă.
Astfel, în această perioadă, peste 1.000 de polițiștii de frontieră maramureșeni au desfăşurat, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat, precum şi pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere.
În perioada analizată, prin PTF Sighetu Marmației au tranzitat aproximativ 9.700 de persoane din care aproximativ 7.000 au fost cetățeni ucraineni.

Recomandări

• pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră Română recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de trecere a frontierei astfel încât să se preîntâmpine apariţia aglomerărilor.
• în acest context, recomandăm consultarea aplicaţiei Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a instituţiei politiadefrontiera.ro, care prezintă o medie a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

Agenția Națională Antidrog mulțumește tuturor cetățenilor care au dat dovadă de un comportament responsabil și au ales să petreacă în siguranță zilele libere prilejuite de trecerea în noul an!
În contextul sărbătorilor care urmează, Boboteaza și Sf. Ion, dacă participați la evenimente cu număr mare de persoane, nu consumați alcool în exces sau droguri, manifestați prudență în relațiile cu persoanele necunoscute și cereți ajutor dacă dumneavoastră sau persoanele apropiate vă aflați în pericol.

Totodată, nu conduceți autoturisme dacă vă aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substantelor psihoactive, care acționează asupra sistemului nervos central, cu efecte atât asupra stării fizice, cât și psihice, generând tulburări emoționale și de comportament.

Reamintim că specialiştii Agenţiei Naţionale Antidrog oferă, gratuit și confidențial, asistență integrată medico-psiho-socială, iar persoanele care au nevoie de sprijin sunt îndrumate să apeleze Tel. Verde: 0 800 870 070, să se adreseze Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Maramureș sau să sune la numărul unic de urgenţă 112.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut