6 ani de la deschiderea oficială a noului sediu al Bibliotecii Municipale „Laurenţiu Ulici” din Sighetu Marmaţiei

2 minute de citit
- Publicitate -
Deschiderea oficială a noului sediu al Bibliotecii Municipale „Laurenţiu Ulici” la 20 martie 2018
Deschiderea oficială a noului sediu al Bibliotecii Municipale „Laurenţiu Ulici” (în clădirea fostei Școli Generale nr.4 „Ioan Buteanu”) reprezintă un eveniment istoric în activitatea instituției, aceasta beneficiind pentru prima dată de la înființare de un sediu propriu.
Ne putem mândri că avem o bibliotecă modernă, sighetenii beneficiază acum de condiții bune de difuzare a cărţii (prin împrumut), informare şi documentare, biblioteca oferind servicii la Sala de lectură, Sala Biblionet, Secția pentru copii, serviciile prelucrare/catalogare şi cel de achiziţie şi evidenţa colecţiilor, Serviciul împrumut carte pentru adulţi, numărul cititorilor a crescut considerabil după deschiderea actualului sediu!
Biblioteca Municipală „Laurenţiu Ulici” este cea mai veche instituție culturală care a funcționat neîntrerupt în oraș, fiind continuatoarea Bibliotecii „Dragoșiana“ din cadrul Societății de lectură cu același nume (1867), al cărui prim „bibliotecar ales“ a fost profesorul Ion Bușiția.
Le dorim bibliotecarilor sigheteni sănătate, putere de muncă, inițiativă în diversificarea modalităților de difuzare a cărții, succes în întrega activitate!
Așa cum spunea cronicarul Miron Costin: „… nu este alta şi mai frumoasă, şi mai de folos în toată viiaţa omului zăbavă, decât cetitul cărţilor”.
Prof. dr. Ioan Dorel TODEA

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut