4 medalii naţionale obţinute de micuţii şahişti băimăreni la Concursul Național de Şah din Căciulata

2 minute de citit
- Publicitate -

Micuţii şahişti băimăreni au obţinut 4 medalii naţionale la Concursul Naţional Şcolar de Şah “Elisabeta Polihroniade” desfăşurat la Căciulata.

În perioada 3 – 8 ianuarie 2023 s-a desfășurat la Căciulata Concursul Naţional Şcolar de Şah “Elisabeta Polihroniade” la care au participat 180 de șahiști din întreagă ţară. Au venit unii dintre cei mai buni jucători juniori ai României. Au concurat pe categorii de vâstă de la 7 ani la 17 ani la „șah-clasic”, separat fete și băieți. Ținta a fost ocuparea unui loc pe podiumul naţional și calificarea la Campionatul Mondial Școlar de Șah – 2023.

La această competiție au participat și 8 sportivi băimăreni din cadrul Clubului de Șah „Tinerii Lei”, avându-i ca antrenori pe Adrian Lucian Griga şi George Cătălin. Au câștigat 4 medalii, dintre care 1 medalie de aur şi 3 de argint, din totalul de 31 de medalii puse la bătaie în cadrul competiției.

Rezultate deosebite obţinute de şahiştii băimăreni

MEDALIE DE AUR: 

  • Vălean Sofia Ayana, în vârstă de 7 ani, a obţinut locul 1 la categoria fete U7.

3 MEDALII DE ARGINT:

  • Marchiş Carla Ioana (categoria fete sub 7 ani)
  • Foral Rareş (categoria băieți sub 7 ani)
  • Şunea Sara Maria (categoria fete sub 13 ani)

Evoluţia şahiştilor băimăreni care nu au reuşit să urce pe podium a fost, de asemenea, una foarte bună: Paşca Alexandru Daniel, Bercu Răzvan, Vălean Patrick şi Petcu Ina.

În continuarea acestei competiţii, micuţa Sofia Vălean va reprezenta România, în perioada 13-23 aprilie, la Campionatul Mondial Școlar de Șah din Rhodos, Grecia.

Felicitări acestor copilaşi ambiţioşi, felicitări antrenorilor lor şi mult succes în continuare!

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut