31 de microbuze electrice pentru transportul elevilor din Maramureș

2 minute de citit
- Publicitate -
În ședința Consiliului Județean Maramureș din 23 iunie 2023 a fost votată depunerea spre finanțare a proiectului prin care vor fi achiziționate 31 de microbuze electrice, care vor fi date în folosință școlilor din mediul rural pentru realizarea transportului elevilor la unitățile de învățământ.
Practic, prin acest proiect se facilitează accesul copiilor la educație și, totodată, cresc condițiile de siguranță în care sunt transportați elevii, prin asigurarea de mașini noi, electrice, având în vedere că microbuzele cu care se realizează în prezent deplasarea copiilor au o vechime de peste 10-15 ani.
Selecția comunelor maramureșene care vor primi câte un microbuz electric 16+1 locuri s-a realizat în urma aplicării criteriilor de prioritizare conform ghidului solicitantului. Cele 31 de UAT-uri sunt: Satulung, Bârsana, Suciu de Sus, Coroieni, Poienile de sub Munte, Ardusat, Cernești, Copalnic-Mănăștur, Fărcașa, Repedea, Rozavlea, Băița de sub Codru, Coltău, Dumbrăvița, Giulești, Ieud, Recea, Rona de Sus, Șișești, Strâmtura, Bogdan Vodă, Cicârlău, Mireșu Mare, Moisei, Oncești, Petrova, Vișeu de Sus, Călinești, Remetea Chioarului, Șieu, Săpânța.
La deschiderea următorului apel de proiecte se va mai depune mai depune un astfel de proiect spre finanțare, astfel încât să fie asigurate microbuze electrice pentru transportul elevilor din fiecare unitate administrativ-teritorială din Maramureș.
Valoarea proiectului este de 31,4 milioane lei – 30,17 de milioane sunt asigurați prin PNRR, iar 1,25 milioane lei sunt asigurați din bugetul județului Maramureș.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut