27 februarie – Ziua Internațională a Ursului Polar creşte gradul de conştientizare asupra impactului încălzirii globale

1 minute de citit
- Publicitate -

Ziua Internațională a Ursului Polar se sărbătorește în fiecare an pe 27 februarie şi este organizată de Polar Bears Internationalpentru a crește gradul de conștientizare cu privire la impactul încălzirii globale și al reducerii gheții formate pe mare asupra populațiilor de urși polari. 

Ziua Internațională a Ursului Polar se sărbătorește în perioada în care mamele de urs polar și puii lor nou-născuți sunt ghemuiți împreună în vizuini de zăpadă din Arctica.

Această perioadă este cea mai vulnerabilă din viața unui urs polar. Ursii polari trăiesc de-a lungul coastelor înghețate din jurul Polului Nord.

Acum, când Oceanul Arctic se încălzește, unde urșii polari se confruntă cu provocări enorme, supraviețuirea fiecărui pui este extrem de importantă.

Ursul polar, cel mai mare prădător de pe pământ, nu se poate salva singur. Dacă acum, în lume, există 20 – 25.000 de exemplare, până în 2050, din cauza topirii gheții, numărul lor se poate reduce de trei ori.

Ziua Internaţională a Ursului Polar doreşte să atragă atenţia asupra acestei realităţi, să educe populaţiile şi să popularizeze Acordul Internațional privind conservarea urşilor polari și habitatului acestora.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut