21 septembrie, Ziua Internațională a Păcii

1 minute de citit
- Publicitate -

Ziua Internațională a Păcii este sărbătorită în fiecare an pe 21 septembrie. Aceasta este dedicată păcii și în special absenței războiului și a violenței. A fost instituită în 1981, în unanimitate, prin Rezoluţia 36/67 a Adunării Generale a Naţiunilor Unite, reprezentând oportunitatea comună la nivel internaţional pentru angajament în slujba păcii indiferent de orice diferenduri şi, totodată, contribuţia pentru edificarea unei culturi a păcii, potrivit https://internationaldayofpeace.org.

Fiecare an are un anumit temă sau slogan pentru Ziua Internațională a Păcii, care reflectă problemele actuale legate de pace și securitate în lume. Tema din acest an este Acțiune pentru pace: ambițiile noastre pentru #GlobalGoals . Este un apel la acțiune care ne recunoaște responsabilitatea individuală și colectivă în promovarea păcii.

În fiecare an, Ziua Internațională a Păcii este sărbătorită în întreaga lume pe 21 septembrie. Adunarea Generală a Națiunilor Unite a declarat această zi dedicată întăririi idealurilor păcii, respectând 24 de ore de non-violență și încetare a focului. Niciodată lumea noastră nu a avut atât de mult nevoie de pace.

Organizațiile, școlile și comunitățile din întreaga lume organizează evenimente precum conferințe, marșuri, activități culturale și educaționale pentru a marca această zi și pentru a contribui la promovarea păcii globale.

Sursa: https://internationaldayofpeace.org/

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut