2024 aduce 4 rânduri de alegeri în România

2 minute de citit
- Publicitate -

Anul viitor va fi unul crucial pentru viitorul României! Vom avea, pentru prima oară în istorie, patru rânduri de alegeri într-un singur an: parlamentare, europarlamentare, locale şi prezidenţiale.

Alegerile din 2024 ar putea fi însă comasate, spune președintele Klaus Iohannis.

Va continua oare coaliţia de guvernare în această formulă și după scrutinul din 2024? Alianța politică PNL-PSD are mari șanse să continue și după alegerile parlamentare, spune purtătorul de cuvânt al liberalilor, Ionuț Stroe, care mai declară că alianța PNL-PSD este net superioară în ansamblu formulei anterioare PNL-USR.

PSD a beneficiat de o gură de oxigen genială când Iohannis a scos USR-ul de la guvernare  știind că va începe războiul și a legitimat PSD-ul, l-a umflat de la 30 la 42%. Și pe urmă a început să planeze, ușor în jos.

Cine poate ajunge în turul 2 la prezidențiale? Probabil candidatul PSD și cel de la AUR. Depinde acum cu cine merge PSD: Ciolacu sau Geoană. La AUR lucrurile sunt clare, Simion este locomotiva partidului, clar candidat la prezidențiale. Oare se va repeta scenariul Iliescu – Vadim Tudor? Curios moment.

Europarlamentarele nu au fost niciodată privite cu interes deosebit în țara noastră și așa cum s-a văzut la precedentele, nici măcar nu mai sunt un barometru pentru partidele participante.

La parlamentare, vedem ce votează românii, cine va reuși să facă majoritate, dar pare oarecum firesc să anticipăm o alianță PSD-PNL si una USR-PMP-FD. Mai vedem unde joacă UDMR. Acum prima variantă pare să fie cea câștigătoare. Vedem ce ne aduce iarna si cum se descurcă guvernul în presiune. Vor fi presiuni sindicale, facturi mari și scumpiri evidente.

Localele vor fi interesante în Maramureș, așteptăm toamna pentru ca partidele să anunțe candidații, deocamdată liniște totală. Tot ce se știe e neoficial, pe surse. Interesele sunt mari, vedem ce se întâmplă. Vă ținem la curent.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut