200 euro pentru un porc

2 minute de citit
- Publicitate -

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) va emite vouchere în valoare de 200 de euro pentru a-i ajuta pe cetățenii români să își cumpere un porc de Crăciun, sprijinind astfel sectorul de creștere a porcinelor din țara noastră.

Legislația vine ca un ajutor în implementarea unei alte inițiative aflate în fază finală a dezbaterii parlamentare, Legea Porcului. Vă amintim că Legea Porcului este la Comisia de Agricultură de la Camera Deputaților din noiembrie 2021.

„Am discuții cu colegii pentru a face un proiect de lege separat ca să vină cumva sprijin la Legea Porcului. Vreau să facem în felul următor: în raza de 10 km unde avem ferme comerciale și unde avem crescători înscriși în registrul agricol cu porci și care vor să abandoneze creșterea porcilor, timp de cinci ani să primească un voucher de la ANSVSA în valoare de 200 de euro pe care să îl tranzacționeze de Crăciun la ferma comercială și să își păstreze tradiția, să primească acel porc. Acesta ar fi un aspect.

Al doilea aspect, dacă avem crescători care prin tradiție au crescut 50, 60, 70 de capete de porci, dar azi când discutăm despre Legea Mirosurilor, de normele de mediu nu mai este permis să crească în comunități în sate, să le pună Consiliile Locale la dispoziție un teren unde să facă o construcție-tip cu norme de biosecuritate și să își desfășoare activitatea, să producem porc în România. Dar cu gard, cu asistență veterinară, să putem să avem un control să nu intre oricine în ferma aceea”, a explicat deputatul Emil Dumitru, vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților

- Publicitate -
TAGGED: ,
Share this Article
Sari la conținut