11 şcoli din Maramureş sunt pe lista proiectelor aprobate de Ministerul Educaţiei, pentru construirea şi dezvoltarea “şcolilor verzi”

2 minute de citit
- Publicitate -

Ministerul Educației a lansat anul trecut apelul competitiv de proiecte pentru „Construirea și dezvoltarea unei rețele-pilot de școli verzi”, apel de proiecte care va fi finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență – Componenta C15: Educație.

În cadrul apelului, UAT-urile au putut alege finanțare pentru reabilitarea unor școli care să se încadreze în anumite criterii verzi sau pentru construirea unor școli verzi noi.

Ministerul Educației a publicat recent, lista școlilor admise/respinse în cadrul apelului „Construirea și dezvoltarea unei rețele-pilot de școli verzi”, cu o întârziere de 4 luni față de calendarul prelungit deja prin ordinul de ministru emis în iulie 2023. În urma acestui apel, 227 de şcoli din România au fost admise şi 19 au fost respinse de la finanţare.

În Maramureş au fost aprobate 9 proiecte (din 11 depuse) în următoarele localităţi: Recea, Bistra, Borşa, Remetea Chioarului, Groşi, Tăuţii Măgherăuş, Seini, Şieu şi Baia Mare.

Proiectele depuse de primăriile Câmpulung la Tisa şi Mireşu Mare au fost respinse.

Lista şcolilor din Maramureş care vor beneficia de finanţare:

 1. Şcoala Săsar – comuna Recea
 2. Şcoala Gimnazială din Valea Vişeului, comuna Bistra
 3. Liceul Borşa
 4. Şcoala Gimnazială Remetea Chioarului
 5. Construire şcoală verde în comuna Groşi
 6. Şcoala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” Baia Mare
 7. Şcoala Gimnazială „Nicolae Iorga” Baia Mare
 8. Şcoala Gimnazială „Nichita Stănescu” Baia Mare
 9. Liceul Tehnologic Traian Vuia Tăuţii Măgherăuş
 10. Şcoala nr. 1 Seini
 11. Şcoala Gimanzială Şieu

După finalizarea procesului de evaluare, pentru proiectele selectate în urma procedurii competitive, Ministerul Educației redactează Nota de aprobare a proiectului și Contractul de finanțare. În baza Listei finale, aprobată prin ordin al ministrului educației, se va transmite o Scrisoare de aprobare a grantului, adresată fiecărui beneficiar care urmează să semneze un
Contract de finanțare, care va detalia condițiile de implementare.

MaramuresOnline.ro

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut