10 milioane de euro pentru dotarea cu mobilier și echipamente digitale a unităților de învățământ din Baia Mare

5 minute de citit
- Publicitate -

Municipiul Baia Mare a depus spre finanțare un nou proiect, de 10 milioane de euro, pentru dotarea cu mobilier și echipamente digitale a unităților de învățământ, după ce anul trecut au fost distribuite tablete, proiectoare și table inteligente în valoare de 8 milioane de euro

Toate unitățile de învățământ din Baia Mare vor fi dotate cu mobilier, echipamente IT și materiale didactice. În acest sens, a fost depus spre finanțare un proiect în valoare de 10 milioane de euro, prin Planul Național de Redresare și Reziliență(PNRR), Componența C15 – Educație. Această investiție vine după ce anul trecut au fost distribuite tablete, proiectoare și table inteligente în valoare de 8 milioane de euro de care beneficiază elevii băimăreni.

53 de școli, licee și grădinițe vor fi dotate cu echipamente achiziționate din bani europeni.

Municipiul Baia Mare a depus spre finanțare proiectul „Dotarea cu mobilier și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar – Ecosistem Digital de educatie și formare în Municipiul Baia Mare” prin PNRR, Componența C15 – Educație. Astfel, vor fi dotate 851 săli de clasă și de grupă cu mobilier și materiale didactice: bănci, scaune, catedre pentru profesori, dulapuri pentru elevi, dulapuri pentru materiale didactice și alte materiale didactice.

887 de săli de clasă și de grupă vor avea table interactive, laptopuri sau sisteme all-in-one pentru cadrele didactice, sisteme de sunet, camere videoconferință, imprimante, scannere documente, precum și alte dotări, pe lângă echipamentele IT deja achiziționate pentru elevi și profesori în cadrul proiectului „EDU BM Educație digitală în Municipiul Baia Mare”.

Vor fi modernizate sau înființate și dotate 30 de laboratoare multidisciplinare (fizică, chimie, biologie), cu materiale didactice specifice, echipamente digitale și mobilier specific.

38 de laboratoare de informatică vor fi echipate cu table interactive, sisteme de tip desktop cu monitor, sisteme all-in-one sau laptopuri, sisteme sunet, imprimante, camere videoconferință, router wifi și alte dotări, în timp ce 29 de cabinete școlare vor fi dotate cu mobilier specific și materiale didactice specifice, inclusiv echipamente digitale pentru diferite discipline precum: limbi moderne, cabinet multidisciplinar. De asemenea, 43 de cabinete pentru asistență psihopedagogică vor primi mobilier specific și materiale didactice specifice inclusiv echipamente digitale, precum jocuri de dezvoltare personală și albume logopedice.

În cadrul proiectului vor mai fi dotate 36 de săli de sport cu mobilier specific și materiale didactice specifice, precum: bancă gimnastică, ladă gimnastică,saltea gimnastică,trambuline sau materiale pentru jocuri sportive, în timp ce 7 ateliere de practică vor fi dotate cu mobilier și echipamente specifice, respectiv 6 ateliere cu echipamente digitale. Atelierele de practică vizează domenii precum: construcții, instalații, mecanică sau alimentație publică.

Prin Programul Operațional Regional sunt în reabilitare și modernizare școlile: „Nicolae Bălcescu”, „Simion Bărnuțiu”, „Dr. Victor Babeș” , „Alexandru Ivasiuc”, ”Dimitrie Cantemir”, „Ion Luca Caragiale” , „Vasile Alecsandri” , „Avram Iancu”, Școala Gimnazială Nr. 18, colegiile: „Mihai Eminescu” și “Transilvania, Liceul cu Program Sportiv, precum și grădinițele: „Micul Prinț” , Grădinița Nr. 10, iar în cartierul Vasile Alecsandri a fost construită o grădiniță nouă, proiecte în valoare de 28 milioane euro.
La nivelul unităților de învățământ a fost derulat și proiectul „Împreună în cursa anti SARS-CoV-2″, privind dotarea cu echipamente și accesorii de protecție sanitară și consumabile a unităților de învățământ, însumând 3 milioane euro.
De asemenea, în următoarea perioadă, vor intra în reabilitare și modernizare, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, grădinițele: „Mihai Eminescu”, „ Floare de colt”, Grădinița Nr. 28, școlile: „Lucian Blaga”, „George Coşbuc”, colegiile: „Aurel Vlaicu”, „ George Baritiu”, „Anghel Saligny”, „ C.D. Nenitescu”, Liceul Teoretic Emil Racoviță și Seminarul Teologic Liceal Ortodox “Sf. Ierarh Iosif Mărturisitorul”, proiecte în valoare de 27 milioane de euro .

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut