1.450 de lei de persoană pentru angajații din sectorul privat

2 minute de citit
- Publicitate -

Proiectul de lege care prevede ca angajaţii din sistemul privat ar putea beneficia de vouchere de vacanță aduce beneficii bugetului. Potrivit cifrelor prezentate de preşedintele interimar al Senatului, un leu cheltuit prin vouchere de vacanţă aduce 0,44 lei venit suplimentar pentru PIB şi 0,10 lei venituri suplimentare la bugetul de stat. Simultan, fiecare 65.000 de lei cheltuiţi prin vouchere de vacanţă rezultă într-un loc nou de muncă, a mai spus Alina Gorghiu

„Considerăm, noi, cei din PNL, împreună cu UDMR şi PSD, pentru că împreună am depus acest proiect, că toţi angajaţii din România trebuie să beneficieze de aceleaşi politici publice, indiferent de angajator. Restartăm cu acest proiect motorul economiei. Eu cred că sectorul transporturi, sectorul comerţ, sectorul turism vor fi încurajate de această măsură care va încuraja, în opinia noastră, şi noi contracte de muncă şi reducerea presiunii fiscale.

Vreau să vă dau câteva cifre care înseamnă impactul biletelor de valoare, aceste vouchere de vacanţă. Tichete de masă şi tichete cadou care arată un efect antrenant pe care ele îl au şi destul de ridicat. Este un studiu care ne arată că, la un leu cheltuit prin vouchere de vacanţă, înseamnă acest leu 0,44 lei suplimentar pentru PIB şi 0,10 lei venituri suplimentare la bugetul de stat şi că la fiecare 65.000 de lei cheltuiţi prin vouchere de vacanţă înseamnă un loc nou de muncă în economia naţională”, a declarat Alina Gorghiu.

Aproximativ 4,2 milioane de angajaţi din sistemul privat ar urma să beneficieze de aceste vouchere de vacanţă, în valoare de 1.450 de lei. Alina Gorghiu a subliniat că prin adoptarea proiectului „se elimină discrepanţa şi discriminarea” dintre bugetari şi angajaţii din sectorul privat, fără ca angajatorii celor din privat să facă vreun efort bugetar.

De asemenea, preşedintele interimar al Senatului a transmis că îşi doreşte ca Senatul să voteze favorabil acest proiect de lege „în foarte scurtă vreme”.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut